Kategorier
Jazzen På Genvisit

Liveshow på Facebook om Danseren på Genvisit

Hvad sker der hvis børn møder professionelle dansere gennem leg? Hvordan skaber man det mest meningsfulde møde mellem børn og kunstnere? Og kan dansere blive inspireret af møder med børn?

Tirsdag d. 8. juni 2021 kl. 20.00 afholder vi et digitalt liveshow live på Facebook, som afslutning på forløbet Danseren på Genvisit.

Liveshowet er afviklet og kan se her

Til arrangementet vil vi vise vores nye mini-dokumentar om projektet, facilitere en samtale med projekts deltagende dansere og vise en bed af projektets kunstneriske produktion: En dansevideo med livemusik optaget i Deep Forest Art Land (Skovsnogen).

Til liveshowet vil man møde projektets kunstneriske leder Morten Mosgaard samt de deltagende dansere Christian From, Rosie Stebbing og Carl Hughes fra Holstebro Dansekompagni. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Kategorier
Jazzen På Genvisit

Kunstneren på Genvisit vender tilbage med nyt digitalt event i 2021

Efter årets udgave af Kunstneren på Genvisit har vi valgt at planlægge et digitalt arrangement i det nye år, hvor vi vil dele vores erfaringer fra Danseren på Genvisit.

Årets projekt var en spændende rejse gennem børns møde med kunsten, og vi glæder os til at dele vores erfaringer med jer i det nye år. Vi arbejder pt. på at lave en podcast med interviews af deltagende pædagoger, ligesom vi er ved at færdiggøre videooptagelserne fra Skovsnogen og få klippet en mini-doku, som på engelsk formidler forløbet med projektet.

Hold øje med denne hjemmeside eller Swinging Europe på Facebook, hvis du vil følge med i en kommende tilmelding til webinaret. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Danseren på Genvisit på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde
Kategorier
Jazzen På Genvisit

Danseren på Genvisit rykker ind i Skovsnogen

De seneste to dage har danserne fra Danseren på Genvisit, arbejdet på at bearbejde de kulturmøder danserne havde med børn i en række børnehaver og på en skole i starten af ugen. Ligesom danserne i går dansede med både børnehave- og skolebørn over Zoom, live fra Musikteatret i Holstebro hvor danserne normalt holder til, som dansere Black Box Dance Company. Arbejdet har ført til at danserne i samråd med sanger og musikpædagog Morten Mosgaard, har fået skabt en række rammer til improvisation, inspireret af konkrete oplevelser danserne har haft i løbet af ugen.

Disse rammer til improvisation er i dag, torsdag, blev udviklet sammen med musikerne fra sidste års projekt, Jazzen på Genvisit, som en forberedelse til projektets afslutning.

Fra live performance til videoproduktion

Sidste år under Jazzen på Genvisit, blev ugen afsluttet med en livekoncert for nogle af de børn, som havde mødt musikerne i ugens løb. Denne type slutning har været for svær at afvikle i år, hvor Coronaen har gjort det nærmest umuligt, at kunne samle de børn danserne har mødt under projektet til en performance. I stedet for at lave en live performance, har vi derfor planlagt at projektet i år afsluttes med en videooptagelse.

Naturens elementer – Deep forrest art land

Ved institutionsbesøgende i starten af ugen, opstod der i legen med børnene en naturlig inddragelse af de hverdagselementer som fandtes på legepladsen. Det kunne være børnenes legetøj, men det kunne også være genstande fra naturen som f.eks. pinde eller plade, der blev en del af legen/dansen mellem børn og dansere. Danserne har derfor haft et klart ønske om, at den endelige video skal optages udendørs – og det bliver den.

Det udendørs kunstgalleri Deep Forrest Art Land – også kendt som Skovsnogen – er så venlige at stille deres unikke kunstskov til rådighed som filmlokation, når dansere og musikere i morgen skal lave den afsluttende performance. Denne performance bliver uden publikum, til gengæld bliver den filmet live i skoven. filmen vil senere blive tilgængelig på nettet, så alle der har deltaget i projektet – og alle andre interesserede – kan se resultatet af dansernes arbejde.

Kategorier
Danseren På Genvisit

Indtryk fra tværæstetiske improvisationer

Som noget nyt i år har vi i Danseren på Genvisit valgt at indføre et tværæstetisk element i projektet. Således har danserne fra Black Box Dance Company i dag fået selskab af orkestret fra Jazzen på Genvisit. Danserne og musikerne har i løbet af dagen øvet, hvad der skal blive det afsluttende produkt for ugen der er gået.

Det tværæstetiske møde har fundet sted på Holstebro Musikteater, hvor danserne normalt holder til.

Kategorier
Danseren På Genvisit

Vil du have besøg af en professionel danser på din computer?

I morgen kan du booke et digitalt ‘besøg’ af danserne fra Danseren på Genvisit mellem kl. 10 og 16. Tre professionelle dansere fra Black Box Dance Company står klar til live at danse med dig og din institution eller familie.

Vores dansere har brug for inspiration, og vil derfor elske danse med jer gennem Zoom, for at se hvordan I bevæger jer – og vise jer, hvordan de bevæger sig.

Hver session er kort på 10-15 minutter.

Gå ikke glib af dette sjove og uformelle møde med profesionelle kunstnere når de er aller bedst!

Sådan gør du:

1) Bestil en tid hos Swinging Europe

2) Modtag en mail med et Zoom-link

3) Gør computer og evt. tv eller storskærm klar

4) Log ind ved hjælp af Zoom-linket på det aftalte tidspunkt

5) DANS med vores dansere!

Spred gerne ordet så mange kan få denne unikke mulighed.

VI GLÆDER OS TIL AT DANSE MED DIG!

Vi du læse mere om projektet som danse-zoom-besøgende er en del af, kan du læse mere om det her.

Kategorier
Danseren På Genvisit

Her er danserne

I dette års udgave af Kunstneren på Genvisit, hvor dansen er det kunstneriske udgangspunkt, har vi allieret os med 3 professionelle dansere fra Black Box Dance Company. Dansekompagniet Black Box Dance Company er en del af egnsteatret Black Box Theatre der holder til på Holstebro Musikteater.

Christian From


Danserne er anført af turné- og prøveleder Christian From (DK). Christian er uddannet fra London Contemporary Dance School, har Christian sidenhen nydt en mangfoldig karriere indenfor scenekunst; teater, stedspecifikt arbejde, børneteater, dans, opera, film og marionet. Christian er siden blevet uddannet fra Royal Central School of Speech and Drama med en MFA i bevægelsesretning og er specialiseret i kontaktimprovisation for skuespillere.

Rosie Stebbing


Rosie (IR) er started sin rejse i dansen ved Foundation Course, Northern School of Contemporary Dance, Leeds. Rosie flyttede efterfølgende til Holland for at studere ved ArtEZ i Arnhem. Her er Rosie nu på sit fjerde år som tilbringes i praktik ved Black Box Dance Company.

Carl Hughes


Carl (UK) startede sin træning som 15-årig, før han kom ind på den Rambert School of Ballet and Contemporary UK i 2017. Gennem Northern School of Contemporary Dance er Carl i sæson 2020- 21 praktikant ved Black Box Dance Company.

Læs mere om Black Box Dance Company på deres hjemmeside

Kategorier
Jazzen På Genvisit

Danseren på Genvisit er sat i gang med webinar

Årets udgave af Kunstneren på Genvisit – Danseren på Genvisit – blev her mandag morgen skudt i gang med et gratis webinar, hvor sanger og musikpædagog Morten Mosgaard, kontrabassist Frederik Sakham og institutionsleder Alan Martinsen delte deres erfaringer fra sidste års udgave af projektet Jazzen på Genvisit.

I løbet af webinaret blev der talt om mange af de ting, som kan siges at være særligt for konceptet omkring Kunstneren på Genvisit. Et projekt der i sin enkleste form handler om at lade børn og kunstnere mødes, på den mest naturlige måde, nemlig gennem leg.

Vi talte blandt andet om, hvor vigtigt det er som kunstner, at have en oprigtige interesse i hvad barnet kommer med. Det kan i sig selv være med til at skabe en god relation kunstner og barn imellem. Det handler om at være nysgerrig på børnene og at gå på opdagelse i legen sammen med dem.

I Jazzen på Genvisit så vi tydeligt hvordan legen kunne sprede sig rundt på legepladsen, så det er ikke kun var der hvor musikeren er musikken spillede. Skal børn deltage på den måde der falder dem mest naturligt, kommer de til at deltage på mange forskellige måder. Nogle kommer tæt på musikeren, spiller med og skaber dialog, andre vil helst se med på afstand og andre vil måske blot erkende musikernes tilstedeværelse og derudfra starte deres egne musiske aktiviteter.

Det er i den sammenhæng tydeligt, at de åbne rammer for projektet giver plads til børnenes initiativ. Især hvis personalet i institutionen er gode til at opfange og støtte børnenes initativer.

Frederik Sakham fortalte om, hvordan han gik til aktiviteterne på legepladsen, som når han spiller jazz. I Jazz kommunikere man hele tiden i jazz, for man er afhængig af hinanden når musikken spiller. På samme måde skal man spille og kommunikere med børnene og være opmærksom på hvad der sker omkring en. Det er igennem denne åbne tilgang den naturlige interesse for barnets initativer kommer.

En sidste pointe var at man som voksen i projektet, skal turde vente. Man skal ikke forcere børnenes oplevelse af kunsten, men lade dem gå på opdagelse i de ting der sker og støtte dem når de selv får modet til at gå med. Til det var Frederik Sakhams råd til musikere: “Bare vær tilstede, og send små bolde af musik ud i fællesskabet” på et tidspunkt er der nogle der griber dem – og der går kortere tid en man skulle tro.

Kategorier
Danseren På Genvisit Jazzen På Genvisit Nyheder

Gratis webinar om børns møde med kunstnere

Børns leg og kunstnerens kreative proces har mange fælles træk. De er begge præget af interesser, undringer, nysgerrighed og skaberkraft, ligesom de begge er fuldstændig afhængig af deltagernes fantasi. Det er fantasien der gør os i stand til at se de ting der endnu ikke er, fantasien er derfor på mange måder fundamentet for vores skaberkraft.

Det er ud fra denne tese at vi i Swinging Europe har skabt projektet Kunstneren på Genvisit. I projektet fjerner vi (eller kraftigt simplificerer) de pædagogiske lag fra børns møde med kunsten og lader børnene og kunstnerne møde hinanden direkte på begges hjemmebane nemlig LEGEN. Det er erfaringerne fra dette arbejde vi vil dele på dette webinar.

Webinaret foregår over Zoom mandag den 2. november kl. 8.30 til 9.15

Tilmeld dig her

Kategorier
Jazzen På Genvisit Nyheder

Hej Jazz debutpladen er ude nu

Orkestret Hej Jazz fra Jazzen på Genvisit har nu udgivet deres debutplade opkaldt efter projektet Jazzen På Genvisit. Optagelserne er resultatet af orkestrets rejse fra børnehavebesøgene til koncertturné og til sidst en studieindspilning i Finland Studio i Århus.

Alle numre på udgivelsen er skrevet af orkestret selv og teksterne er forfattet af sanger Morten Mosgaard.

Hør udgivelsen på din favoritstreamingtjeneste

Kategorier
Nyheder

Hej Jazz nomineret til Børnejazzprisen 2020

Orkestret Hej Jazz, der blev samlet under Jazzen på Genvisit, er blevet nomineret til Børnejazzprisen 2020 under Danish Music Awards Jazz.

Læs mere om Børnejazzprisen ved Jazz Danmark